Erfgoeddag 2023 wordt ‘Beestig!’

Op zondag 23 april 2023 kom je gegarandeerd het hele dierenrijk tegen, voor en achter de schermen. Ook in de gemeenten As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Maasmechelen staan er leuke en interessante activiteiten op het programma. Aan de hand van tentoonstellingen, rondleidingen, wandelingen, workshops en demonstraties ontdek je hoe rijk en divers het erfgoed in de Mijnstreek is.

In het thema van ‘Beestig!’ staan onze mededieren centraal. Van trekpaard, veldleeuwerik en de Schotse Galloway tot en met dieren in de (religieuze) kunst, in strips en in de muziek alsook dieren in dienst van de mens: ondergronds, op de heide en in het bos.

Deze editie telt meer dan 30 gratis activiteiten op verschillende locaties. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht, met maar liefst 21 activiteiten op kindermaat, plus een speurtocht naar beestjes en een wedstrijd. Voor ieder wat wils!

Benieuwd naar het gratis aanbod in de Mijnstreek? Een handig overzicht van alle activiteiten vind je in de brochure, die je hier online of op verschillende locaties in de Mijnstreek kan vinden. Of snuister digitaal doorheen het aanbod op de webpagina van Erfgoeddag: www.ecru.be/erfgoeddag.

We nodigen je graag uit om al dat mooie erfgoed te ontdekken, wensen je alvast veel plezier en hopen je te mogen ontmoeten!

Media