100 jaar Simone Reynders: bezige handen, zoekende geest

Tentoonstelling

Studenten projectatelier van de Academie Heusden-Zolder eren met het project ‘100 jaar Simone Reynders: bezige handen, zoekende geest’ het leven en het werk van de uit Houthalen afkomstige kunstenares. Simone Reynders was naast bezielster van het Filip Neri Lyceum te Houthalen ook keramiste en textielkunstenares. Haar kleurrijke wandtapijten ontstonden organisch, waarbij ze met eindeloos geduld en op intuïtieve wijze diverse naaldtechnieken en haakwerk combineerde: steeds meer puzzelstukjes werden toegevoegd tot een kleurrijk geheel. Via een rijke symboliek gaat ze in haar werk op zoek naar de diepste lagen van het mens-zijn, geeft ze dromen een uiterlijke vorm en wil ze het transcendente bereiken: het mens-zijn staat centraal, gekaderd in een groter geheel van wedergeboorte, gesitueerd in de kosmos. In dit expoproject werden de studenten projectatelier uitgedaagd hun artistieke grenzen te verleggen en te reflecteren over het werk en gedachtengoed van Simone Reynders.
  • Waar? Twee locaties: Kerkje van Laak, Kleine Heresteeg 122 en Sint-Jozef Werkmankerk, Torenstraat 27, 3530 Houthalen-Helchteren
  • Wanneer? Zondag 21 april 2024 – van 10 tot 17 u. De activiteit loopt verder na Erfgoeddag.
  • Organisatie: Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten, Heusden-Zolder i.s.m. Geschied- en Heemkundige Kring de Klonkviool, gemeente en Cultuurhuis Casino Houthalen-Helchteren, Stadsmus Hasselt, Virga Jessecomité, ECRU en verschillende welzijnsorganisaties.

Media

Foto © Gemeente Houthalen-Helchteren