Inspiratiemoment Erfgoeddag en Erfgoedweken.

Interesse in het organiseren van een activiteit op Erfgoeddag of de Erfgoedweken? Kom dan zeker naar ons inspiratiemoment op donderdag 9 november! We zullen dieper ingaan op het thema ‘thuis’ en bieden je heel wat inspiratie en materiaal aan om mee aan de slag te gaan. Ook de praktische kant – Hoe schrijf ik in? Welk promotiemateriaal is er beschikbaar? Te beogen deadlines? … – komt aan bod.

De voorinschrijvingen voor dit inspiratiemoment zijn afgesloten. Wil je er toch nog graag bij zijn? Stuur een mail naar ulrike@ecru.be

Waarom een inspiratiemoment?

In de aanloop naar Erfgoeddag op 21 april 2024, organiseert ECRU Erfgoed i.s.m. FARO een inspiratiemoment. Zoals de naam zegt, is het een ontmoetingsmoment voor alle kandidaat-deelnemers uit de ECRU-regio: As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen. Tijdens dit inspiratiemoment bieden we antwoorden op zowel inhoudelijke als praktische vragen rond het organiseren van een activiteit tijdens Erfgoeddag.

Werk je liever een erfgoedproject uit voor een klas of school? Ook dat wordt zeer warm toegejuicht en komt zorgvuldig aan bod tijdens het inspiratiemoment. Tussen 15 en 26 april 2024 vinden namelijk de Erfgoedweken plaats, een periode waarin de erfgoedsector de hand uitreikt naar het onderwijs. .

Programma

12.30 uur: Welkom

13.00 uur: Intro

13.30 uur: Luister naar boeiende verhalen van Pascal Tognon

14.00 uur: Laat je inspireren door Eva Begine, FARO

15.00 uur: Pauze

15.30 uur: Brainstorm

16.00 uur: Wat kan ECRU voor jou betekenen?

16.30 uur: Netwerkmoment en mogelijkheid tot inschrijven

17.00 uur: Afsluiter

Kan je niet wachten?

In afwachting van het inspiratiemoment, vind je hier de inspiratiebrochure van FARO met heel wat tips, inspiratie en praktijkvoorbeelden voor het organiseren van een boeiende activiteit.

Benieuwd naar alle voorbije edities van Erfgoeddag in de Mijnstreek? Bekijk alle regiobrochures onderaan deze webagina van ECRU.

Heb je interesse om een activiteit te organiseren in de Erfgoedweken? Zoek je een manier om cultuur en erfgoed op een bijzonder laagdrempelige manier tot bij alle leerlingen te brengen? Schrijf je dan in voor een inspirerende startdag bij FARO. Meer informatie vind je hier.

Heb je al een concreet idee en wil je jouw Erfgoeddag-activiteit registreren? Je activiteit registreren kan vanaf nu al via deze link.

Praktisch:

👤 Voor wie? Alle liefhebbers van erfgoed uit de ECRU-regio: As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen.

⏰ Wanneer? Donderdag 9 november. Aanvang 13 u.

🌍 Waar? Taverne De Kolonie, Bilzerweg 88, 3665 As

😊 Deelname is gratis

🖊️ Schrijf je in!

🚨Tip! Deel dit bericht ook met andere organisaties, die misschien graag een activiteit willen organiseren in het kader van Erfgoeddag en/of de Erfgoedweken!

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. Graag tot dan!

Media