Terugblik Erfgoedweken 2024. Kinderen kennis laten maken met cultureel erfgoed

Erfgoedweken – van maandag 15 tot vrijdag 26 april 2024

Tijdens de Erfgoedweken rijkt de erfgoedsector de hand uit naar het onderwijs. Twee weken lang waren er in onze regio gratis erfgoedactiviteiten te reserveren, VIP-bezoeken in te plannen of Erfgoedklasbakken uit te nodigen in de klas. Meer dan 300 leerlingen konden proeven van het rijke cultureel erfgoed in de Mijnstreek.

Leerlingen en leerkrachten maakten tijdreizen mogelijk en brachten samen met de klas een bezoek aan het huis van een mijnwerker, zeven Bijbelse huiskamers of de plek, hoog in de toren, waar de beiaardier zich thuis voelt. Luisterden geboeid naar persoonlijke verhalen van woonwagenbewoners met hun typische woonwagencultuur, kwamen ze alles te weten over tradities en gebruiken, die vandaag de dag in Limburg nog bestaan of konden de leerlingen zich verdiepen in het bijzondere verhaal van Magda over je thuis verliezen, vinden en maken. Bij de workshop ‘kantklossen op kindermaat’ staken de leerlingen graag de handen uit de mouwen.

De Erfgoedweken in de Mijnstreek zouden niet mogelijk zijn zonder de inzet, het enthousiasme, de creativiteit van de Klasbakken. Daarom, heel oprecht en terecht: hartelijk dank vanwege het ECRU team.

Bekijk hier de fotoreportage van het ‘Dankmoment Erfgoeddag en Erfgoedweken‘.

Media

Foto ©ECRU Erfgoed