Uitleendienst

ECRU Erfgoed beschikt over apparatuur die gratis kan worden uitgeleend in het kader van een erfgoedproject.

Heb je plannen om je erfgoedcollectie beter te beschrijven of te bewaren? Dan komt een van onderstaande materialen misschien wel goed van pas.

FARO stelt een basisaanbod aan uitleenmateriaal ter beschikking, zoals een museumstofzuiger, een datalogger, een fotografieset om de zorg voor cultureel erfgoed verder te stimuleren. Het betreft kwaliteitsvolle hulpmiddelen, die eenvoudig te bedienen zijn en een meerwaarde bieden bij het beschrijven en beter bewaren van erfgoedcollecties. ECRU Erfgoed is een van de tien regionale Vlaamse uitleenpunten.

  • Fotografieset: met deze set kun je eenvormige en kwaliteitsvolle digitale foto’s maken.
  • Datalogger voor temperatuur en relatieve vochtigheid: deze datalogger registreert het bewaarklimaat waarin erfgoedcollecties zich bevinden.
  • Datalogger voor licht en UV-straling: deze datalogger geeft de lichtstraling weer waaraan erfgoed wordt blootgesteld.
  • Museumstofzuiger: met dit toestel kun je zelf behoedzaam erfgoedcollecties schoonmaken.
  • Anoxieset: met deze set kun je zelf schadelijke insecten in kleinere objecten veilig bestrijden.

Een van bovenstaande materialen lenen? Op de website uitleendiensterfgoed.be kun je dit aanbod hulpmiddelen bekijken of meteen een aanvraag indienen. Na goedkeuring van de aanvraag kun je het bestelde materiaal bij ons komen ophalen in Genk.

Het gebruik van het materiaal is volledig kosteloos, maar je staat zelf in voor het afhalen en terugbrengen ervan. Alle praktische informatie kun je ook nog eens nalezen in deze handige brochure.

Zit je met een vraag?

Olivia Puzzolante

Consulent Erfgoedzorg
ECRU