Projecten

Atemporal

Ayu Compagnie ontving ondersteuning van ECRU en van Vlaanderen voor het project Atemporal, een muziek- en dansvoorstelling, in de prachtige Aldegondiskerk in de gemeente As.

20240429_153345

De Unie van Actieve Verenigingen, een sociaal-culturele vereniging die verschillende gemeenschappen in België vertegenwoordigt, werkt een cultuur-en erfgoedproject om de migratieverhalen van de Turkse en Marokkaanse gastarbeiders die in 1964 naar België kwamen vast te leggen. Een project met ondersteuning van ECRU.

279010696_5061377843942752_4903740958087232917_n

Met het OPERALAB 'Dido & Aeneas' zal de vzw Part of Productions deze zomer een muziektheaterproductie inrichten in CC Muze. Een hele week lang worden kandidaten ondergedompeld in de barokke kameropera van Henry Purcell. Een project met ondersteuning van ECRU.

De pastorale plaggenhut

Kunstenaar en ex-mijnwerker Stefan Elsen droeg bij aan de opwaardering van de Beringse kunstkapellekestour met het kunstwerk 'De Pastorale Plaggenhut'. Het werk kadert binnen het project van de stad Beringen om de geschiedenis, de verhalen achter de kapellen, in kaart te brengen. Een project met ondersteuning van ECRU en de Stad Beringen.

Sint-Barbaraconcert

Het Sint-Barbaraconcert is een beleving van het mijnwerkersverleden met Nederlandstalige liederen, geschreven door Jean Bosco Safari. Een concert in samenwerking met Jean Bosco Safari band o.l.v. Steven Mintjens, theatergroep Motus; het Genker mijnwerkerskoor o.l.v. Luc Smets, het Mixed Voices koor en het EigenWijs koor. Een project met ondersteuning van ECRU.

Cinefielen van de Maas2

Filmmaker Çağri Yilmaz wil met dit project een groep 12- tot 17-jarige jongeren warm maken voor filmregie. Met behulp van masterclasses en workshops worden zij ondergedompeld in de wereld van de film. Een project met ondersteuning van ECRU en de jeugddienst Maasmechelen.

53f8e106-1b8e-11ef-8fc9-02b7b76bf47f

Het Groot Internationaal Staatsorkest van Genk is een authentiek orkest waarvan het instrumentarium even divers is als de Genkse muzikanten die ze bespelen. Een project met de steun van Stad Genk, ECRU Cultuur en de Vlaamse overheid.