Projecten

ECRU_KARBON_0058

Arktos, ECRU en de vier cultuurcentra van Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Leopoldsburg slaan met Klub Karbon de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een participatief platform waar jongeren uit de regio hun artistiek talent kunnen ontdekken, ontplooien en presenteren.

KFC Winterslag

De Vieze Mannen, de supportersvereniging van KFC Winterslag, eert haar cultureel erfgoed met een monument, een fototentoonstelling en een jongerenpodcast i.s.m. Villa Basta.

_A2A2166 KL

Vanaf september 2023 start vzw Madeleine met het theaterproject ‘De Wilde Wijzen’, een sociaal artistiek theaterproject met 55+ deelnemers.

IN BEELD copyright Stad Genk

INBEELD is een grote euregionale wedstrijd voor niet-professionele beeldende kunstenaars, fotografen en videomakers uit Belgisch -en Nederlands Limburg.

9affiche

Het creatief project 'De Limburgse koolputter' is een muzikale vertelling over het leven in de mijn door Toon Debaye, de Noord-Limburgse Brassband en acteur Leandro Cinus.

cursus-theater-2223-spokenword-840x400-1

Vrouwen met een migratiegeschiedenis een safe space bieden via spoken word-workshops en open mic. Dat is in een notendop het nieuwe project WOOM (Women Only Open Mic), geleid door artieste Farida Zaouad.

Plannenarchief Mijnmuseum

Het Mijnmuseum ging in 2019 een samenwerking aan met de Erfgoedcel om in te zetten op een beter beheer, bewaring en ontsluiting van het waardevolle bouwplannenarchief van de Limburgse mijnen. Het project zorgt voor de registratie, digitalisering en ontsluiting van een selectie van ca. 15.000 plannen uit dit archief.