Publicatie: “Oos Gènker toal”

Ontdek het Genker dialect als nooit tevoren! Veldeke Gènk presenteert trots een gloednieuw woordenboek met maar liefst 13.000 woorden, samengesteld door de gepassioneerde dialectkenner Renaat Huygen. Duik in de levendige taal van Genk en laat je betoveren door de rijke geschiedenis en cultuur die dit dialect vertegenwoordigt. Sluit je aan bij hun bruisende gemeenschap en omarm samen met hen de schoonheid van het Genker dialect!

🎉 Stap binnen in de levendige wereld van het Genker dialect met Veldeke Gènk! Sinds de oprichting in 2000 heeft deze vereniging zich met hart en ziel gestort op het behoud en de viering van de lokale taal en cultuur. Bij Veldeke Gènk draait het om meer dan alleen woorden – het gaat om het koesteren van roots, het bewaren van de herinnering aan voorouders en het verbinden van gemeenschappen door middel van taal.

📚 En nu presenteert Veldeke Gènk met trots hun nieuwste project: een woordenboek met maar liefst 13.000 woorden, nauwgezet verzameld en omgezet naar het Genker dialect door de befaamde auteur en dialectkenner Renaat Huygen, met de onmisbare steun van de vereniging. Dit omvangrijke werk van 300 pagina’s is niet alleen een eerbetoon aan de taal, maar ook een tastbare erfenis voor toekomstige generaties.

💬 Maar daar stopt het niet. Het woordenboek is niet alleen bedoeld om gelezen te worden – het is bedoeld om te worden geleefd. Veldeke Gènk wil het actief gebruiken bij al hun activiteiten, van de geliefde Genker Avonden tot spannende dialectlessen. Want taal leeft pas echt wanneer we haar spreken, delen en vieren.

🌍 Lokale talen zoals het Genker dialect dreigen te vervagen in een wereld van globalisering, maar Veldeke Gènk weigert toe te geven aan de tand des tijds. Met dit woordenboek zetten ze een krachtig statement: hun taal, hun cultuur en hun gemeenschap zijn het waard om te behouden en te koesteren, nu en voor altijd.

📝 Interesse in dit boek? Klik hier.

Media